全國|北京|上海|天津|重慶|河北|河南|山西|山東|江蘇|浙江|湖北|湖南|陝西|安徽|福建|江西|廣東|廣西|四川|雲南|海南|遼甯|吉林|黑龍江|貴州|甘肅|青海|內蒙古|甯夏|新疆|西藏
江蘇成人高考信息网 >> 高起點

2017年江蘇成人高考高起點英语考试真题及答案

江蘇成人高考网www.jtgov.cn 發布時間: 2018年11月16日

2017年成人高等学校高起點招生全國统一考试

英  语

本試卷分第I卷(選擇題)和第Ⅱ卷(非選擇題)兩部分。滿分150分。考試時間120分鍾。

第I卷(選擇題,共105分)

一、語音知識:共5小題;每題1.5分,共7.5分。在下列每組單詞中。有一個單詞的劃線部分與其他單詞的劃線部分的讀音不同。找出這個詞。

1. A. handsome B.candle C.distance D. land

2. A. meat B. ready C. heat D. seat

3. A. bottom B. colou C. Monday D. ton

4. A. billion B. lab C. table D. comb

5. A. tooth B. month C. father D. method

二、詞彙與語法知識:共15小題;每題1.5分,共22.5分。從每小題的四個選擇項中,選出最佳的一項。

6.Johnson will phone his mother as soon as he       in Kunming.

A. arrived B. arrives C. will arrive D. iS arriving

7.The young policeman asked       her name was.

A. when B. who C. why D. what

3. This song is very       with young people.

A. pleasant B. popular C. favourite D. beautiful

9. The family        at a small hotel for the night. 

A. put up B. went up C. got up D. jumped up

10.“We can't go out jin this weather.”said Bob,       ou of the window.

A. to have looked B. looked C. looking D. to look

11.-Let'S go to the concert tonight. Mary. 

-Sorry.I      .I have to help my mom with the housework.

A. needn't B. can't C. mustn't D. shouldn't

12.I chose this coat in the end because       ones were all too expensive.

A. the others B. another C. others D. the other 

13.We got to the cinema late      the heavy taffic.

A. because of B.instead of C. according to D. except for

14. David has decided      football at the end of this season.

A. give up B. giving up C. to give up D.having given up

15.Clearly,       object of the game is to improve      children's math skills.

A.不填;the B. an;the C.不填;不填 D. the;不填

16.       arriving home she found her old friend alrendy there.

A.On B. For C.By D. With

17. He says he has the T-shirt,       I've never seed him wear it. 

A. after B. since C. although D.if

18. When Anna        the room,a group of young men were talking eagerly round the table. 

A. enters B. has entered C. was entering D. entered 

19. -Do you mind if I open the window?

-                          .

A. Yes ,please B. No,go ahead C. No. please don't D.Yes,you'd better do.

20. A museum       in the city centre next year.

A. will be built B. will buil C. was built D. built

三、完形填空:共15小題;每題2分,共30分。通讀下面的短文,掌握其大意。然後,從每小題的四個選擇項中選出可填入相應空白處的最佳選項。

Over the summer. my family took a trip to Iceland to see the natural beauty of it. Little did I 21 I would wake up one morning to have my eyes swelled up(肿胀)like balloons! I was frigbtened, So many questions were 22 through my head. Am I allergic(过敏的)to something? Was there some Icelandic discase that I 23 ?The only help I received was some allergy medicine 24 a clinic nearby. Nothing Was working.

When the trip was over,I went to see my doctor, She gave me eye drops, but clearly they weren't worth the time or 25  and the swelling got worse and worse.

I finally decided that it would be best for me to 26 being so sad and take it easy and havefun. It was summer after all.I had a fun night with my friends as if nothing was 27 .The next morning I woke up and went to 28 how swollen my eyes were,only to find myself 29 at my normal face, It was a miracle(奇迹).I 30 asking myself why I hadn't done that earlier. Was being with my friends and having fun really the 31 to my problem?

To this day I still do not know what I had,and 32 do any of the many doctors that I 33 during the summer, I would really like to go back to Iceland to see the Northern Lights, 34 I am very much frightened that I am just allergic to the country. I hope I never 35 having such terrible swelling in my eyes ever again.

21. A. know B. doubt C.insist D. fear

22.A.cutting B.going C.pulling D.hurrying

23. A. caused B. fought C.caught D. treated

24. A. on B. from C. with D.to

25. A. pain B. adventure C. weight D.money

26. A. tnr B. mind C. prefer D. stop

27. A. fair B. mistaken C. similar D. wrong  

28. A. check B. explain C. describe D. mark.I

29. A. aiming B. looking C. waving D. pointing  

30. A. missed B. kept C. regretted D. excused

31. A. way B. relation C. answer D. dewgtion

32. A. neither B. none C. either D. no

33. A. hated B. employed C. disappointed D. visited

34. A. so B.or C. but D. for

35. A. finish B. forgive C. experience D. consider

四、閱讀理解:共15小題;每題3分,共45分。閱讀下列短文,然後根據短文的內容從每小題的四個選擇項中選出最佳的一項。

When you go on your iob interview(面试),be sure to dress well,be on time,do your research and NEVER ask any of the following questions:

1."How quickly could I be promoted(晋升)?”

An employer first of all wants an employee to be happy with the position they have.Ambition(抱负)is good, but there is a time and place to discuss promotion,and it's not during an interview. 

2."Will be able to work from home?" 

This is basically telling your future boss—before you've even started—that you're too lazy to come into the office.

3."How much vacation time does this position offer?"

Althouh this could be asked this is the type of infomaion you should get AFTER you've been offered a position and not before.

4."Will I have to work with a team?.”

Almost all jobs need some kind of teamwork,so any sign that you are not a good team player will leave you with unfavorable point in an employer's eyes.

5."Does this position come with a handsome pay?" 

The pay is usually discussed after a position has been offered. If an employer offers this subect, feel free to discuss it. Otherwise.  irv not to look like you are interested only in things for your own good An employer will more readily hire someone interested in bettering themselves AND the company as a whole.

36.An employer usually expects an employee to be        .

A. hungry for promotion B. satisfied with the vacation

C. pleased with the position D curious about the workplace

37.Asking to work from hom may your future boss think that        .

A. you want to stay away from your boss B. you work beter at home

C. you're unwilling to meet others D you're too lazy to come into the office

38. When can you offer the subject of pay?

A. Before you ask about teamwork B. After you get the job

C At the end of your interview. D.At the beginning of your interview.  

39. What might be the best title of this text?

A Questions Not to Ask in a Job Interview B How to Dress for a Job Interview

C.Clever Answers to Interview Questions D Proper Time for a Job Interview  

B

Maria Mitchell(1818-1889,the first woman astronomer(天文学家)in the United States, was born in Nantucket. Massachusetts. Her parents valued education and insisted on giving her the same quality of education that boys received

Her father. William Mitchell, was an astronomer and teacher himself. When he built his own school, Maria became a student and also a teaching assistant to him. At home. Marias father taught her to watch the stars and other natural objects in space using his personal telescope(望远镜).

Later she went to work at the library of the Nantucket Atheneum. Over the next tweny years. she further developed her interest in reading as many books as she could.She spent her nights watching the sky closely with her father. 

On October 1, 1847,Maria discovered a comet(彗星 )by merely using a two-inch telescope. Some years before, King Frederick VI of Denmark had set up prizes to each discover of a"telescopic comet". The prize was to be given to the"first discoverer"of each such comet because comets were often discovered by more than one person. 

There was once a question of who should be the winner. As the story goes, francesco de Vico had discovered the same comet two days later, but had reported it to the European vor. She won the prize in 1848 and became a big name the world over. The comet was named“ Miss mitchell's Comet.”

40. What ean be learnt about Marias parents according to the text?

A. They came from low-income families.

B. They gave Maria equal chance for education

C. They were both astronomers

D. They were both teachers.

41. Whe played the most important role in Maria's great achievement?

A. King FrederickⅥ B Francesco de Vico

C. Her father D. Her mother

42. What problem did Maria meet with in winning the prize?

A She named the comet on her own

B. She did not use the required telescope.

C. She did not report her discovery in time

D. She discovered the comet with her father

43. When did Franeeseo de Vico discover the comet?

A.In1818 B.In1889 C.In1848 D.In1847

C

Many schools have their art programs removed in an effort to improve test scores and money. However, some researchers believe that this is not correct. Students can master some basic skills in art class that they cannot find in a normal classroom.

Allow me to share why you have to take art class.

First and most important,it stimulates creativity(激发创造力) Art schools encourage you to think outside the box and be creative enough to create something artistic.It can be used not only in art but in life,too.

Besides,it helps you make the right choice. In art class, you are usually free to do what you want. In every art class, you are required to make decisions that can determine what your painting will turn out to be.

In addition, students can learn the art of critical(批判性的) thinking as a skill of observation(观察). For example, art students find ways to imagine, That is a skill they need to beome better readers and problem settlers,

What is more,it is noted that the company's bosses are actively looking for employees who can think creatively. Creative thinking is one of the most important skills that students can learn in art courses.

Finally, students who are trained in art class have interesting mental habits. They low to work on a task for a long time and how to continue to work even if they are discouraged. They are better for creating a link between the classroom and the outside world. In  addition,children who do art work are able to look back on their work and make iudgments about themselves.

44.Why are art programs removed from many schools?

A. To make students have their own hobbies

B. To improve students'test scores and save money.

C To help students master some job skills

D To give students more free time

45. What is the most important quality students develop in art class?

A. Determination B.Carefulness C.Creativity D.Honesty  

46. What can we learn from the text?

A. Art students are easily employed.

B. Art programs may bring a lot of money.

C. Art class can help students in many ways.

D Art teachers should pay more attention to tests.

D

You know what a hotel is, of course. And perhaps, you also know what a condo is-aresidntial(居住的)building divided into seprate uniots that are owned by different people.What you may not know is that in someU.S. cities, the two have come together into somethingcalled a “condo hotel”.

Some condo hotels can now be found in beach and mountain towns and a few small cities,However, none is more famous than the great 105-year-old Plaza Hotel in New York,on Fifth Avenue across from Central Park. The Plaza closed for repair in 2005. When it reopened two years later,more than half of it had been changed into one of these modern condo hotels.

Here's how it works: You buy what equals to an apartment(公寓). If it's at'The Plaza,it will cost you between $1.5million and $9 mllion. So  you own a part of the building. But there's some inconvinience. You may stay there no more than 120 days a year. hereion. The rest of the time,the hotel's workers can book guests into your place, just as they would in the regular hotel's rooms. So if you're lucky and rich,you can now live in really special quarters up to almost one thid of the year. While others pay off your mortgage(房贷)the rest of the year.

So far,a great monry of the nation's condo hotel units have been purchased not by rich people but richer companiesm, including foreign ones. They want a nice place for their bosses to stay when they are in town or working late at the office. 

47.A condo is a place where people        .

A. live B. work C. eat D. study

48.How long can you stay in your own condo hotel unit a most each year?

A.120 days B. One month C. Half a year D. Three months.

49. What does purchased in the last parngraph probably mean?

A. Closed. B. Bought. C. Damaged. D. Repaired.

50. What do we know about a condo hotel?

A.It is designed by rich companies. B. It is built for foreign travellers.

C. It is usually sold at a low price. D.It is owned by different people.

第Ⅱ卷(非選擇題,共45分) 

五、補全對話:共5句;每句滿分爲3分,共15分。根據中文提示,把對話中缺少的內容寫在線上。這些句子必須符合英語表達習慣。打句號的地方,用陳述句;打問號的地方,用疑問句。

提示:Lucy要去藝術展覽中心,向一位男士問路,該男士告訴她如何前往。(L=Lucy;S=Sir)

L: Excuse me ,sir.  51  the Art Exhibition Centre?

S:Yes but it is quite far.It'S about an hour'Swalk.You can take a bus there.

L:     52      ?

S:You can take Bus No. 15.

L:     53    ?

S:About 20 minutes. And you can also take a taxi.

L:Taxi? That'S a good idea. Thank you very much.

S:     54      .

L:Goodbye.

S;  55         .

六、書面表達:滿分30分。

假設你是李華,在你校工作的Smith博士即將回國,你們班同學打算爲他舉行歡送會。請寫信邀請他參加並告訴他具體安排:

參加人員 全班同學和英語老師

時間 10月27日,星期五,晚上19:00 21:00

地點 8號樓1002室

內容 學生表演歌舞

Smith博士講話

注意:1.詞數應爲100左右

2.生词:欢送会farewell party

Dear Dr. Smith, 

                                                                                   

                                                                                   

                                                                                   

                                                                                   

                                                                                       

Looking forward to your early reply. 

Yours,

Li Hua




2017年成人高等学校高起點招生全國统一考试

英語答案及評分參考


一、語音知識

1.A 2.B 3.A 4.D 5.C

二、詞彙與語法知識

6.B 7.D 8.B 9.A 10. C 11.B 12.D 13.A 14.C

15.D 16.A 17.C 18.D 19.B 20.Ac

三、完形填空

21.A 22.B 23.C 24.B 25.D 26.D 27.D 28.A 29.B 30.B 31.C 32.A 33.D 34.C 35.C

四、閱讀理解

36.C 37.D 38.B 39.A 40.B 41.C 42.C 43.D 44.B 45.C

46.C 47. A 48.A 49.B 50.D

五、補全對話

51. Could you tell me the way to.

52. Which bus should I take

53. HOW long will it take

54. YOU're welcome

55. Bye

六、書面表達

One possible version:

Dear Dr. Smith.

How are you doing recently? 

As you are going to leave China. we intend to hold a farewell party for you on Friday.October 27th at Room 1002 ,Building 8. I'm writing to invite you to join the party. It will begin at 7:00 P. m. and last two hours. On that evening,all the English teachers and the students in your class will be present. We have prepared various interesting programs for you,including songs and dances. And we're very excited to hear your speech then. Hope you can join us and have some fun.

Looking forward to your early reply.

Yours,

Li Hua


首頁
热门关键词:重庆彩票网注册| 重庆彩票网登录| 重庆彩票网官方网站| 重庆彩票网安卓版| 重庆彩票网购彩大厅| 重庆彩票网最新版| 重庆彩票网网址| 重庆彩票网| 重庆彩票网app| 重庆彩票网优基地| 重庆彩票网主页| 重庆彩票网手机版| 重庆彩票网下载| 重庆彩票网ios苹果版| 重庆彩票网官网| 重庆彩票网平台| 重庆彩票网注册登录| 重庆彩票网客户端| 重庆彩票网网站| 重庆彩票网邀请码| 重庆彩票网安装|